Spyshots: Audi SQ8 SUV (2019)

Spyshots: Audi SQ8 SUV (2019)Ook van de gloednieuwe Audi Q8 SUV komt er een performante SQ8 TDI topversie!

In het verleden presenteerde Audi reeds de SQ8 Concept en het ziet er naar uit dat die “designoefening” nu werkelijkheid zal worden. Prototypes van een straffere versie werden namelijk opgemerkt nabij de Nürburgring, voorzien van grote velgen, wijde grille, vierdelige uitlaat én een TDI badge. Daarmee denken we direct aan de SQ7 TDI, de sprong naar een SQ8 kan niet zo groot zijn…

Vermoedelijk rekent de aankomende Audi SQ8 SUV op een 3.0-liter V6 met 450 pk en wat elektrohulp (27 pk), goed voor meer dan 700 Nm! Daarmee moet een 0-100 sprint mogelijk zijn in minder dan 5 seconden.

Tegen 2020 zou er zelfs een volwaardige Audi RS Q8 op de markt moeten zijn met meer dan 600 pk!

Lees hier onze rijtest met de Audi SQ7 4.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...