Officieel: Volvo V60 R-Design (2018)

Officieel: Volvo V60 R-Design (2018)Tezamen met de strakke Volvo S60 Berline ziet de blitse V60 R-Design het levenslicht!

De gloednieuwe Volvo V60 Break zagen we eerder dit jaar in Genève, zeer binnenkort (september) zal hij bij de Belgische verdelers staan en worden de eerste exemplaren afgeleverd. Momenteel is het aanbod beperkt tot een V60, V60 Momentum en V60 Inscription, vanaf heden kunnen we daar ook een extra sportief ogende V60 R-Design bijrekenen. Later dit jaar volgt er nog een nieuwe V60 Cross Country!

In tegenstelling tot de vorige V60 Polestar en de gloednieuwe S60 Polestar Engineered blijft het bij de V60 R-Design nieuwkomer eerder beperkt tot visuele opsmuk. Voorzien van vele Glossy Black elementen, twee uitlaten, een unieke voor- en achterbumper en de exclusieve 18″ vijfspaaks velgen oogt deze Zweed bijzonder sportief zonder te overdrijven, binnenin zien we eveneens veel sportieve details zoals aluminium Metal Mesh inleg, zwarte hemelbekleding en een unieke R-Design bekleding.

De V60 R-Design richt zich niet alleen op design, ook de rijeigenschappen worden ietwat aangescherpt dankzij een sportchassis dat 15 mm dichter bij het wegdek ligt. Dat zorgt, in combinatie met de stijvere veren en schokdempers, voor een meer dynamisch weggedrag en minder overhellen in bochten. Kiezen voor deze aantrekkelijke R-Design uitvoering heeft geen invloed op het praktisch gebruiksgemak, ook deze V60 biedt ruimte voor 529 liter bagage. Met de achterbank plat (60:40) loopt dat op tot 1.364 liter!

Volvo België vraagt evenveel voor de V60 R-Design als voor de V60 Inscription (die meer de kaart van de visuele luxe trekt) wat momenteel minimaal 42.050 euro is. De nieuwe Volvo V60 R-Design is te verkrijgen als D3 (150 pk), D4 (190 pk), T5 (250 pk), T6 AWD (310 pk), T6 Twin Engine (340 pk) en T8 Twin Engine (390 pk).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...