Teaser: Audi A1 Sportback (2018)

Teaser: Audi A1 Sportback (2018)Audi’s kleinste verhuist van Brussel naar Barcelona en komt (binnenkort) in vernieuwde vorm met de nodige snufjes!

Met de komst van de 100% elektrische e-tron SUV moest de productie van de compacte A1 verhuizen van de Audi fabriek in Vorst naar het Spaanse equivalent nabij Barcelona. De huidige Audi A1 gaat alreeds acht jaar mee en dat maakt het hoog tijd om een volwaardige nieuwkomer te presenteren, zeker omdat de Polo en Ibiza – technisch gezien gerelateerd aan de nieuwe A1 – al even meegaan.

De nieuwe Audi A1 Sportback wil zich uiteraard bovenaan het B-segment gaan nestelen en rekent daarvoor op een frisse vormgeving (verwacht geen radicale ommezwaai), ruim interieur en een hoogwaardige afwerking. Dat doen de premium Duitsers uit Ingolstadt niet met kwalitatieve materialen maar ook met hightech gadgets en blitse personalisatie.

Zo zagen we reeds op de eerste officiële beelden een groot MMI infotainmentscherm dat volledig ingewerkt zit én een touchscreen functie meekrijgt. Het digitale dashboard – Virtual Cockpit in het jargon – zou eveneens zijn opwachting maken in de compacte Audi. Op een andere teaser pronkt de nieuwe A1 met een kanariegele koetswerkkleur, blitse velgen en rode remschijven.

Een onthulling van de nieuwe Audi A1 Sportback vijfdeurs is imminent, vermoedelijk op het Autosalon van Parijs in oktober. De driedeurs versie moeten we niet meer verwachten wegens te beperkte vraag.

Teaser: Audi A1 Sportback (2018)

Teaser: Audi A1 Sportback (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...