Poll: Porsche 911 GT2 RS vs Lamborghini Aventador S

Poll: Porsche 911 GT2 RS vs Lamborghini Aventador SGa je voor één van de kroonjuwelen uit Zuffenhausen of de luidkeelse Italiaan uit Sant’Agata Bolognese?

Na de indrukwekkende GT3 en GT3 RS derivaten kwam Porsche op het einde van de 911 (991) generatie met de GT2 RS ten tonele. Met 700 pk / 750 Nm op de achterwielen (!) geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken, slechts 2,8 seconden heb je met deze Porker nodig om de 0-100 sprint te voltooien. Slechts 1.000 exemplaren van de 911 GT2 RS zullen er gebouwd worden met een Belgische vanafprijs van bijna 300.000 euro, ééntje vast krijgen is een grotere uitdaging dan het kunnen betalen.

De Lamborghini Aventador S rekent op zijn beurt op de herwerkte 6.5-liter V12 die 740 pk en 690 Nm genereert in combinatie met vierwielaandrijving. Met launch control doe je 2,9 seconden over de 0-100 sprint, bij de hogere snelheden kan je dan weer profiteren van extra stabiliteit dankzij de vierwielsturing. De productie-aantallen van de Aventador S zijn hoger dan bij de GT2 RS al ben je wel genoodzaakt om hier minimaal 342.000 euro op tafel te leggen.

Welke sportwagen verkiest je voorkeur? Voor zij die nog twijfelen helpt Lovecars wel even mee het moeilijke vraagstuk te analyseren.

Porsche 911 GT2 RS vs Lamborghini Aventador S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...