Vlaamse oldtimers moeten opnieuw jaarlijks naar de autokeuring

Vlaamse oldtimers moeten opnieuw jaarlijks naar de autokeuringVanaf 20 mei 2018 wordt het gebruik van oldtimers een pak strenger én moeten ze wederom onderworpen worden aan een technische keuring!

Oldtimers (= auto’s met een Belgische nummerplaat, ouder dan 25 jaar) zijn bijzonder populair bij ons én dat zie je direct in het weekend wanneer het weer het toelaat. Menig Porsche, Alfa Romeo of BMW op leeftijd verlaat dan de garage met een O-nummerplaat, iets wat sinds de versoepeling in 2013 meer en meer gebeurde. Gezien de vrijstelling van een periodieke keuring en het grote aanbod klassiekers geen onlogische gevolg. Woon-werk verkeer is in theorie verboden maar in de praktijk durfden de eigenaars die regelgeving wel eens te “vergeten”.

De Vlaamse Regering heeft – tezamen met de andere regio’s – de wetgeving omtrent het oldtimerstatuut nu een pak strenger gemaakt. Vanaf 20/05/18 moeten wagens tussen 25 en 30 jaar élk jaar richting de autokeuring, 30 tot 50 jaar tweejaarlijks en ouder dan 50 jaar elke vijf jaar. Afhankelijk van de leeftijd gelden er andere normen inzake de kwaliteit/staat van ondermeer banden, roest, stuurinrichting en remmen om écht oude wagens nog enige kans te geven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...