Preview: Kia Sportage EcoDynamics+ Hybrid (2018)

Preview: Kia Sportage EcoDynamics+ Hybrid (2018)De vernieuwde Kia Sportage krijgt in oktober een innovatieve EcoDynamics+ hybridemotor waarbij een 48V batterij de dieselmotor zal bijstaan.

Behalve een frisse neus, nieuwe rijhulpsystemen en wat nieuwe gadgets zal Kia de Sportage SUV ook voorzien van een gloednieuwe (mild) hybride dieselmotor met een 48V batterij! Dat EcoDynamics+ geheel voorziet het nodige elektrische vermogen en vermindert daardoor motorbelasting bij acceleraties, daarnaast wordt er eveneens energie gerecupereerd tijdens het vertragen en remmen. Zo kan een nieuwe stop-startfunctie de motor zelfs uitschakelen (en later zelfstandig opnieuw inschakelen) tijdens het rijden.

Dankzij de EcoDynamics+ technologie zal de aankomende Kia Sportage bijna 5% zuiniger dan voordien zijn volgens de strenge WLTP testcyclus. Naast een EcoDynamics+ mild hybrid-dieselmotor werkt Kia ook aan een gelijkaardige variant voor de benzinemotoren, na de Sportage is de nieuwe Ceed alvast aan de EcoDynamics+ beurt.

De Koreaanse autoconstructeur looft de uitstekende verhouding kostprijs/prestaties en de compacte architectuur van mild hybrid-technologie in vergelijking met ‘full hybrid’-modellen, op termijn voorzien ze een breed gamma aan klassieke hybrides, oplaadbare hybrides, zuiver elektrische modellen, mild hybrids met 48V-ondersteuning én zelfs een waterstofwagen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...