Officieel: Mercedes-AMG GT S Roadster (2018)

Officieel: Mercedes-AMG GT S Roadster (2018)Met de zomer in aantocht levert Mercedes-AMG de dakloze GT Roadster nu ook als AMG GT S met 522 pk.

Terwijl de AMG GT Coupé zowaar te verkrijgen is als GT (476 pk), GT S (522 pk), GT C (558 pk) en GT R (585 pk) bleef de keuze bij de Roadster eerder beperkt met enkel een AMG GT en GT C uitvoering. Iets dat Das Haus nu rechtzet met de introductie van de AMG GT S Roadster, perfect op tijd met een – hopelijk zonnige – zomer in aantocht.

De Mercedes-AMG GT S Roadster nieuwkomer is, geheel volgens de verwachtingen, voorzien van de gekende 4.0-liter V8 met 522 pk en 670 Nm (262 g/km CO2). Daarmee is de Duitse zonneklopper in staat om in 3,8 seconden het eerste honderdtal aan te tikken, bij 308 km/u zit je aan de topsnelheid.

De achterwielaandrijving en de gekende AMG Speedshift 7G transmissie met dubbele koppeling blijven gewoon op post, wel voorzien de ingenieurs van AMG een scherpere afstelling voor de besturing, onderstel, remmen en dergelijke voor de AMG GT S Roadster. De slimme achterwielsturing blijft voorbehouden voor de AMG GT C Roadster topversie.

Bestellingen voor de Mercedes-AMG GT S Roadster worden vanaf nu opgenomen, tegen juli worden de eerste exemplaren verwacht. In België vermoedelijk aan een vanafprijs rond de 148.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT C Roadster!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...