Officieel: Volkswagen Golf GTI TCR (2018)

Officieel: Volkswagen Golf GTI TCR (2018)Momenteel prijkt er nog Concept in de benaming maar de veelbelovende (290 pk sterke) Volkswagen Golf GTI TCR wordt tegen het einde van het jaar sowieso werkelijkheid.

Als eerbetoon aan de successen in het TCR racekampioenschap komt Volkswagen met een exclusieve Golf GTI uitvoering die eveneens TCR gedoopt werd. De bestaande 2.0-liter TSI is hier 290 pk / 370 Nm sterk en blijft trouw aan zijn voorwielaandrijving (inclusief sperdifferentieel). Qua transmissie ben je aangewezen op de zeventraps DSG automaat met dubbele koppeling. Daarmee ben je in staat om 264 km/u aan te tikken (als je de begrenzer eraf haalt) wat hem tot snelste Golf ooit maakt. Sneller dan de 310 pk sterke Golf R!

Je toekomstige Golf GTI TCR is te verkrijgen in het Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect of Oryx White Pearl Effect terwijl Pure Grey exclusief voor deze wagen werd voorbehouden. Vooraan zitten twee extra radiateurs in de grille voor een betere koeling van de viercilinder en zijn er blitse 18″ lichtmetalen velgen in Belvedere-design (19″ optioneel) aanwezig. De geperforeerde remschijven met krachtige remklauwen voorzien de nodige stopkracht, optioneel levert Volkswagen een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič. De sportstoelen zijn bekleed met een speciale combinatie van microvezel en stof, met het rugdeel uitgevoerd in Flash Red. Dat rood sluit mooi aan bij de contrasterende stiksels op het met leder afgewerkte sportstuur, de veiligheidsgordels en de pookknop.

De Volkswagen Golf GTI TCR komt eind 2018 op de markt, prijzen volgen later.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf 1.5 TSI!
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf 1.0 TSI!
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf R!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...