Belgische prijs Suzuki Swift Sport (2018): vanaf 21.724 euro

Officieel: Suzuki Swift Sport (2017)Suzuki’s Pocket Rocket zit in het nieuw én heeft en prijs.

Terwijl de reguliere Swift alreeds de jouwe kan zijn vanaf 11.199 euro en daarbij geniet van een aangenaam rijgedrag en funky looks is het toch stiekem de Swift Sport die je wil hebben. Zijn voorganger was bijzonder geniaal waardoor de verwachtingen hooggespannen staan, tegen de zomer moet je het zelf kunnen uitvissen voor minder dan 22.000 euro. Die vanafprijs ligt toch wel ietwat hoger dan de 17.000 euro die ze vroeger vroegen, zeker met enkele ijzersterke concurrenten lijkt een aantrekkelijke promo(prijs) toch aan te raden in België.

De Swift Sport beschikt over een stijvere carrosseriebouw, sportonderstel en de 1.4-liter liter BoosterJet benzinemotor die goed is voor 140 pk (125 g/km CO2). Dat levert bij een bescheiden gewicht van 970 kg uitermate vlotte prestaties top. De 230 Nm leverende viercilinder is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Verder rolt de Japanner op 17″ lichtmetaal, heeft een dikke uitlaat en diffuser, brede side skirts en een subtiele spoiler vooraan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...