Spyshots: Mercedes GLC SUV (2019)

Spyshots: Mercedes GLC SUV (2019)De populaire Mercedes GLC krijgt binnenkort een opfrisbeurt!

Ongeveer drie jaar geleden wisselende Das Haus de hoekige GLK in voor de knappe(re) GLC en fancy GLC Coupé afgeleide. In autoland wil dat zeggen dat de tijd ongeveer begint te dringen voor een update op vlak van technologie, rijhulpmiddelen en gadgets. Iets wat Mercedes op afzienbare tijd duidelijk van plan is.

Dat de prototypes voorzien zijn van weinig tot geen camouflagetape (om het uiteindelijke design nog geheim te houden) geeft alvast aan dat we op dat vlak geen grote nieuwigheden moeten verwachten. Binnenin moet alles wel een pak moderner ogen met de grote digitale tellerpartij en infotainmentsysteem. Ook het hippe touchpad en nieuwe stuurwiel à la A-Klasse en CLS-Klasse maakt zo te zien zijn opwachting in de vernieuwde GLC, dit in tegenstelling tot de C-Klasse facelift.

Op vlak van motorengamma omvat de GLC klasse vandaag de dag een ruim aanbod, gaande van krachtige benzinemotoren, zuinige diesels, efficiënte plug-in hybrides én diverse AMG topversies. Vermoedelijk worden deze overgenomen, interessant wordt wel de nakende introductie van een GLC Fuel Cell (op waterstof).

Met zo’n reusachtig gamma heeft Mercedes nog heel wat in petto voor 2018 op vlak van nieuwigheden en facelifts, de vernieuwde GLC verwachten we anderzijds pas volgend jaar.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes GLC250d 4Matic!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes GLC250 Coupé 4Matic!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes GLC350e Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...