Preview: Volkswagen Golf GTI TCR (2018)

Preview: Volkswagen Golf GTI TCR (2018)Volkswagen komt opnieuw met een snellere Golf GTI op de proppen!

Net zoals bij zijn voorgangers is Volkswagen druk in de weer om krachtigere versies te bouwen op basis van de legendarische Golf GTI. Zo kregen we van het pre-faceliftmodel een magistrale Clubsport en zelfs een Clubsport S versie, nu zou de autoconstructeur uit Wolfsburg werken aan een Golf GTI TCR versie.

Volkswagen zal officieel het doek trekken van deze GTI TCR op het jaarlijkse GTI festival in Wörthersee. Met de Golf GTI TCR kon je reeds racen op het circuit, het is dus afwachten geblazen naar de uiteindelijke benaming om eventuele verwarring te vermijden.

Qua prestatiecijfers zouden we alvast mogen rekenen op een 290 pk, mooi onder de 310 pk die de Golf R meekrijgt. Of de toekomstige Volkswagen Golf GTI TCR een gelimiteerde productie krijgt is nog onduidelijk, wel rekent de snelle TCR versie op voorwielaandrijving, DSG automaat, exclusief lichtmetalen velgen en een sperdifferentieel vooraan!

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf GTI Clubsport!
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf R facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...