Video: Autocar test de McLaren Senna (2018)

Video: Autocar test de McLaren Senna (2018)De snelste straatlegale McLaren ooit is tevens behoorlijk snel op het circuit!

Onze collega’s van Autocar kregen de exclusieve gelegenheid om, Britten onder elkaar, de gloednieuwe McLaren Senna eens aan de tand te voelen. Op Silverstone mocht Matt Prior zowaar voluit gaan met een (behoorlijk prijzig) prototype van de McLaren Senna, een hardcore doch straatlegale sportwagen die zelfs de legendarische P1 en magistrale 720S overtreft.

Slechts 500 stuks zullen er gebouwd worden en die zijn allemaal reeds toegewezen aan de allerbeste McLaren klanten wereldwijd die er minimaal één miljoen euro voor over hadden. De Senna – als ultiem eerbetoon aan de gelijknamige F1 piloot – rekent op de bestaande 4.0-liter V8 met 800 pk / 800 Nm die slechts 1.200 kg in beweging moeten brengen, met doordachte aerodynamica en de nodige downforce geniet je hiermee van extreme prestaties op het circuit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...