Spyshots: Audi A1 Sportback (2018)

Spyshots: Audi A1 Sportback (2018)De kleinste Audi maakt zich klaar voor een gloednieuw leven!

Met een geslaagde carrière van meer dan 8 jaar (en één facelift) is het hoog tijd om de compacte Audi A1 in het nieuw te steken. Dat is het premiummerk uit Ingolstadt duidelijk van plan en met de weinige camouflage op de prototypes is een onthulling nakende, het Autosalon van Parijs in september is een zéér grote kanshebber.

De tweede generatie Audi A1 Sportback zal wederom een innige (technische) band delen met de Volkswagen Polo, Seat Ibiza en Skoda Fabia. Reken dus naast hightech gadgets, efficiënte motoren en een comfortabel weggedrag op een flinke groeispurt, binnenin zal de afwerkingsgraad en materiaalkeuze er ongetwijfeld ook op vooruit gaan. Designmatig bemerken we alvast een hexagonale grille à la A8 en A7 terwijl achteraan de Q2 invloeden duidelijk zijn.

Een nieuwe A1 driedeurs zit er niet meer in, op termijn verwachten we wel opnieuw een hete S1 Sportback met het nodige vermogen. De productie van Audi’s kleinste telg verhuist van Brussel richting Spanje, in de plaats wordt vanaf dit najaar in Vorst de elektrische e-tron SUV in elkaar geschroefd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...