Video: Porsche 911 GT3 RS (2018) zet messcherpe rondetijd op de Nurburgring

Video: Porsche 911 GT3 RS (2018) zet messcherpe rondetijd op de NurburgringWanneer je maar liefst 24 seconden sneller bent dan je (reeds snelle) voorganger behoor je tot de grote jongens.

Na de Carrera T en GT2 RS is de GT3 RS facelift het laatste wapenfeit van de huidige 911 (991) generatie op de aankomende 911 Speedster na. De GT3 was al behoorlijk snel en capabel op het circuit en daarbij doet de GT3 RS er nog een schepje bovenop, in zijn vernieuwde vorm wist Porsche hiermee de fabelachtige Nürburgring omloop in slechts 6 minuten en 56 seconden af te haspelen. Dat is beter als een 918 Spyder!

Voorzien van een gifgroene lakkleur en (belangrijker) het optionele Weissach Package kroonde de Porsche 911 (991.2) GT3 RS zich tot allersnelste, achterwielaangedreven, atmosferische, straatlegale sportwagen! Dit dankzij de jarenlange kennis van de autoconstructeur uit Zuffenhausen en het potentieel van de 3.0-liter flat-six die 520 pk / 470 Nm levert. In theorie te verkrijgen voor 200.109 euro maar in de praktijk krijg je dergelijke bolides niet (meer) zo gemakkelijk vast.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...