Teaser: Aston Martin DBS Superleggera (2018)

Teaser: Aston Martin DBS Superleggera (2018)Het DBS topmodel boven de Aston Martin DB11 krijgt – naast een stevige brok vermogen – een Superleggera bijvoegsel in de benaming.

De vervanger voor de huidige Vanquish maakt zich klaar voor een nakende onthulling in juni 2018. Na meer dan voldoende testwerk zijn de ingenieurs van Aston Martin zo goed als klaar met hun prestigeproject en mag de Dienst Marketing het nu overnemen, zijn gunnen ons met een eerste teaser een tipje van de sluier. En met DBS Superleggera ook per direct de naamgeving!

Superleggera verwijst in theorie naar de extreme lichtheid van een sportwagen, bij een dergelijke Grand Tourer mag je dat met een korrel zout nemen. In de praktijk verwijst de Superleggera benaming naar het verleden met de sportieve DB4 en DB5 varianten van weleer én Carrozzeria Touring Superleggera, een Italiaans designhuis met onze landgenoot Louis de Fabribeckers als Head of Design!

De aanstormende Aston Martin DBS Superleggera gaat vermoedelijk voor niet minder dan 700 pk in combinatie met een stevig dieet (minimaal -100 kg) ten opzichte van zijn Vanquish S voorganger. Op termijn volgt er ongetwijfeld opnieuw een dakloze DBS Volante Superleggera!

Teaser: Aston Martin DBS Superleggera (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...