Spyshots: Lamborghini Aventador Super Veloce Jota (2018)

Spyshots: Lamborghini Aventado Super Veloce Jota (2018)Schenkt Lamborghini de vernieuwde Aventador SV dé magische Jota term?

Na een carrière van bijna 8 (luidkeelse) jaren nadert de Lamborghini Aventador zijn laatste maanden als topmodel binnen het sportieve gamma uit Sant’Ataga Bolognase. Zowel de reguliere Aventador Coupé als dakloze Aventador Roadster kregen reeds een facelift met nu 740 pk, de snelle SV versie wacht nog op zijn soortgelijke opfrisbeurt.

Als grande finale voor de Aventador zou Lamborghini volgens de geruchtenmolen de Jota benaming vanonder het stof halen. In de jaren ’70 dook werd die naam achter de Miura geplakt en stond synoniem voor de meest extreme versie van die behoorlijk iconische sportwagen.

Hoe ze de (vermoedelijk) versie van de Lamborghini Aventador zullen noemen zal de komende maanden duidelijk worden, als het wat meezit zien we hem blinken op het Autosalon van Parijs in september. Ongetwijfeld voorzien van een behoorlijk agressieve bodykit, reusachtige spoiler, geblokte uitlaat en actieve aerodynica terwijl de V12 minimaal 750 pk zal leveren. Dit nog steeds in combinatie met vierwielaandrijving een een ISR automaat met enkele koppeling.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...