Poll: Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC vs Audi SQ7

Poll: Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC vs Audi SQ7Een 585 pk sterke Mercedes op benzine of toch de 435 pk sterke Audi diesel?

SUV’s zijn niet enkel praktisch, veilig, functioneel en gemakkelijk in omgang, met het nodige budget zijn ze eveneens voorzien van een stevige brok vermogen. Binnen de Audi Q7 SUV familie is de SQ7 het topmodel met 435 pk en 900 Nm (!!) dankzij het harde labeur van een 4.0-liter V8 TDI. De kostprijs van deze luxueuze tractor high performance SUV bedraagt 92.500 euro in basistrim, voorzie toch nog best wat (tienduizenden) euro’s om het geheel écht op smaak te brengen.

Iets logischer/orthodoxer in dit segment is de keuze voor een benzinemotor zoals de 5.5-liter V8 in het vooronder van de Mercedes-AMG GLE63. Goed voor 585 pk en 760 Nm koppel waardoor je in minder dan 5 tellen aan 100 km/u zit. Voor jou wanneer je minstens 130.000 euro achterlaat bij de lokale Mercedes verdeler, ook hier reserveer je best wat budget voor het peperdure optiebeleid.

Qua prestaties, topsnelheid en omvang komen beide Duitsers hier behoorlijk dicht in de buurt desondanks ze het concept van een supersnelle SUV toch anders benaderen. Welke mag staan blinken op jouw oprit?

Poll: Mercedes-AMG GLE63 S vs Audi SQ7

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...