Poll: Audi RS5 Coupe vs BMW M4 Competition Pack

Poll: Audi RS5 Coupe vs BMW M4 Competition PackMünchen vs Ingolstadt op vlak van sportieve coupé’s!

Daar waar de reguliere Audi A4 en BMW 3-Reeks populair zijn onder de zakelijke rijders (met het nodige budget / functietitel) zijn het toch voornamelijk de sportievere RS5 Coupé en M4 Coupé afgeleiden die doen dromen. Beiden voorzien van het nodige vermogen en voldoende speelruimte om het nodige rijplezier te leveren achter het stuurwiel, maar welke is nu weer de snelste? Onze Zuid-Afrikaanse vrienden van Cars.co.za zetten de twee Duitsers tegen elkaar op voor een klassieke drag race.

De Audi RS5 Coupé heeft op papier de beste troefkaart(en) in hand. Zo is hij voorzien van de gloednieuwe 2.9-liter TFSI met 450 pk en 600 Nm, een snelle 8-traps automaat en zeer efficiënte quattro vierwielaandrijving. Keerzijde is misschien de 1.655 kg die de RS5 Coupé in beweging moet brengen maar de scherpe (vanaf!)prijs van 86.680 euro maakt ongetwijfeld veel goed.

Dat doet de BMW M4 Coupé – voorzien van de Competition Pack – alvast iets beter met slechts 1.500 kg op de weegschaal. De 3.0-liter zes-in-lijn is goed voor 460 pk / 600 Nm en levert dat vermogen aan de achteras. De jouwe vanaf 122.000 euro!

Audi RS5 Coupé vs BMW M4 Competition Pack

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...