Officieel: Jaguar F-Pace SVR (2018)

Officieel: Jaguar F-Pace SVR (2018)Jaguar schenkt de wereld een 550 pk sterke F-Pace SVR SUV. Waarvoor dank!

Op het Autosalon van New York heeft Jaguar zojuist de potente F-Pace SVR gepresenteerd. Na de geruchten en de aanwezigheid van hardwerkende prototypes op diverse testlocaties komt deze hete SUV niet als een verrassing maar tegen een extra speelkameraad voor de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio en Mercedes-AMG GLC63 zeggen we nooit neen.

Op visueel vlak volgt de nieuwe F-Pace topversie het gekende SVR recept met een andere (agressievere) bumpers, subtiele spoiler achteraan en 21″ lichtmetaal. In de catalogus staat er bovendien nog 22″ velgen. De remschijven zijn voorzien op een dergelijke brok vermogen en de vierdelige (luidkeelse!) uitlaat kan je ietwat regelen, kwestie van de relatie met je buurman/vrouw in tact te houden.

Binnenin krijgen we een knap afgewerkt geheel met de nodige SVR logo’s, sportzetels en een unieke zetelbekleding. Uniek is ook de Sports Shift Selector ipv de draaiknop. Jaguar laat toekomstige F-Pace SVR klanten kiezen uit vier thema’s voor het interieur: Red met Jet-stiksel, Light Oyster met Jet-stiksel, Siena Tan met Jet-stiksel of Jet met Light Oyster-stiksel.

Voorin de F-Pace SVR ligt de gekende 5.0-liter supercharged V8 benzinemotor met een gezonde 550 pk en 680 Nm. De 0-100 sprint doet deze snelle (en tevens praktische!) Brit in 4,3 seconden, bij 283 km/u bereik je de topsnelheid. Met de aangepaste 8-traps Quickshift automaat en slimme vierwielaandrijving moet het geheel ietwat bruikbaar blijven.

Tegen de zomervakantie is de Jaguar F-Pace SVR te bestellen aan ongeveer 101.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...