Officieel: Audi RS5 Sportback (2018)

Officieel: Audi RS5 Sportback 2.9 TFSI (2018)De gloednieuwe Audi RS5 Sportback combineert een stijlvol voorkomen, een immense brok vermogen én het praktisch gebruiksgemak van een vijfdeurs.

Nog meer goed nieuws vanop de (auto) beursvloer in New York, Audi breidt het RS aanbod uit met een RS5 Sportback naast de technisch gerelateerde RS4 Avant en RS5 Coupé.

Ook de nieuwe RS5 Sportback is gezegend met de 2.9-liter TFSI twinturbo V6, goed voor 450 pk en 600 Nm. Daarmee klok je een nul-naar-honderd tijd van minder dan 4 seconden (!!) en de gekende topsnelheid van 250 km/u. Met het optionele RS Dynamic Pack wordt dat 280 km/u. Voor de vrede te bewaren rekent de RS5 Sportback eveneens op de efficiënte quattro vierwielaandrijving en de 8-traps automaat.

In vergelijking met de S5 Sportback ligt de Audi RS5 Sportback iets dichter (7 millimeter om precies te zijn) lager bij het asfalt en tegen meerprijs installeert Audi het RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control, keramische remschijven, een sportdifferentieel en Dynamic Steering. Of véél consumenten zover zullen gaan is nog maar de vraag, de praktische inborst van de reguliere A5 Sportback blijft gewoon op post met 480 liter tot maximaal 1.300 liter bagageruimte.

In navolging van de RS4 Avant en RS5 Coupé krijgt de RS5 Sportback uiteraard een soortgelijke uitstraling mee. Standaard rolt deze op 19″ lichtmetaal (optioneel 20″), krijg je een honinggraadgrille met scherpe neus mee en sieren er achteraan twee brede uitlaatmonden. Binnenin gaat de premium autoconstructeur uit Ingolstadt verder op dat elan met een genereuze hoeveelheid alcantara, koolstofvezel en chroom naast een sportstuur en het speciale RS menu in de Virtual Cockpit.

Audi voorziet een Europese commercialisatie van de RS5 Sportback tegen eind 2018, eerst ligt de focus op Noord-Amerika en Canada waar ze het zonder RS4 Avant moeten stellen. Prijzen zullen vermoedelijk in de lijn liggen van de RS5 Coupé.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...