Officieel: Kia Optima / Optima SW facelift (2018)

Officieel: Kia Optima / Optima SW facelift (2018)Kia schenkt de Optima en praktische Optima SW een kleine facelift met de nadruk op technologie en nieuwe motoren.

De Kia Optima heeft het al jaren moeilijk om zich te profileren in het drukke D-segment, voornamelijk te danken aan de ijzersterke Duitse concurrentie. Maar wie op zoek is naar véél ruimte in een degelijk afgewerkt geheel voor een messcherpe prijs is bij Kia aan het juiste adres. En met een kleine opfrisbeurt moet dat de volgende jaren ook zo blijven.

Op visueel vlak moet een opgefrist neus het tij proberen te keren met nu een scherpere ‘Tiger Nose’-grille en voorbumper. Ook de lichtblokken zijn ietwat hertekend. Verder is er de nieuwe Runway Red lakkleur en een ruimere keuze inzake lichtmetaal.

Ook binnenin zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo tref je een nieuw stuurwiel aan en moet de (mat)chroom afwerking de sfeer opleuken, net als de voortaan toegepaste ‘ambient verlichting’ rond het dashboard en de portieren. Er is keuze uit zes kleuren of een kleur die is gekoppeld aan de geselecteerde rijmodus. De Optima GT en GT-Line uitvoeringen kunnen uitgerust worden met een exclusieve twotone lederen bekleding in zwart/rood of zwartlederen stoelen met rood stikwerk.

Onder de motorkap zijn er wel enkele grondige veranderingen. Zo is er de gloednieuwe 1.6-liter CRDi die de oude 1.7 vervangt. Het blok levert met 136 pk en 320 Nm iets minder vermogen maar is een stuk zuiniger aldus de Zuid-Koreanen. Aan benzinezijde verwelkomen we de 1.6-liter T-GDi met 180 pk en standaard de 7-traps automaat.

Daarnaast maakt Drive Mode Select zijn opwachting, een systeem waarmee het rijkarakter van de Optima valt in te stellen. In de Smart-modus schakelt het systeem automatisch tussen Eco, Comfort en Sport, afhankelijk van de rijstijl en de rijomstandigheden.

De nieuwe Kia Optima en Optima SW is tevens uitgerust met de nieuwste technologieën en veiligheidsvoorzieningen, waaronder Driver Attention Warning en Lane Keeping Assist. Met de nieuwe Around View Monitor parkeercamera met hoge resolutie is parkeren van deze grote Koreaan ongetwijfeld kinderspel.

Tegen het najaar staat de vernieuwde Optima bij de lokale Kia verdeler!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...