Officieel: Abarth 124 GT (2018)

Officieel: Abarth 124 GT (2018)Ook de Abarth 124 Spider krijgt een variant met een vast (afneembaar) dak.

In navolging van de Mazda MX-5 RF komt de Italiaanse sportieve variant van de speelse roadster ook met een gesloten uitvoering. In tegenstelling tot de Japanners blijft Abarth weg van een mechanisch wegklapbaar geheel, de 124 GT doet het met een vaste dakconstructie. Indien de zon toch van de partij is kan je het uit koolstofvezel opgetrokken geheel wel manueel verwijderen. Dat maakt enige lichamelijke arbeid elke keer je de Abarth 124 Spider wil transformeren, gelukkig weegt het geheel slechts 16 kg.

In gesloten toestand profiteer je bij de 124 GT van de verwarmbare achterruit en de gevoerde binnenbekleding voor extra comfort en een stillere cockpit. Andere kenmerken van de Abarth 124 GT zijn de exclusieve 17″ OZ velgen, zwartgelakte motorkap (optioneel) en staalgrijze details voor ondermeer de spiegelkappen.

Zoals de technisch gerelateerde Abarth 124 Spider krijgt de achterwielaangedreven 124 GT een 1.4-liter viercilinder turbobenzine in het vooronder, met 170 pk en 250 Nm. Goed voor een topsnelheid van 232 km/u en 0-naar-100 chrono van 6,8 seconden. De automaat is hier nog steeds een foute keuze dus ga maar voor de manuele zesbak, standaard geniet van de luidkeelse soundtrack dankzij de Record Monza uitlaat.

Lees hier onze rijtest met de Abarth 124 Spider!

Officieel: Abarth 124 GT (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...