Officieel: Range Rover SV Coupe (2018)

Officieel: Range Rover SV Coupe (2018)Omdat een exclusieve SUV met slechts twee deuren ietwat luxueuzer oogt?

Na de geruchten kwam Land Rover zelf naar buiten met een eerste interieurfoto maar op het Autosalon van Genève staat hij in vol ornaat, de Range Rover Coupé SV! Nog meer luxe dan we gewoon zijn van het Britse edelmerk maar met een moeilijkere toegang tot de achterbank. Slechts 999 exemplaren zullen hiervan geproduceerd worden, allen zijn ze een eerbetoon zijn aan de tweedeurs Range Rover uit de jaren ’70.

Visueel zouden we de Range Rover SV Coupé omschrijven als een Range Rover met slechts twee deuren al omschrijven ze het zelf ietwat gracieuzer: ” Zijn mooie proporties en krachtige look geven de SV Coupé een ongeëvenaarde uitstraling op de weg. Het typische, zwevende dak, de doorlopende gordellijn en de spits toelopende achterkant zijn onmiddellijk herkenbare Range Rover-trekken en toch kregen ze stuk voor stuk een unieke interpretatie voor dit exclusieve topmodel in de Range Rover-familie. De prachtig afgewerkte interieurs vestigen nieuwe normen voor materiaalkeuze en vakmanschap, met uitgebreide personaliseringsopties voor kopers van de SV Coupé“.

Onder de motorkap ligt er hoe dan ook een 5.0-liter V8 met 565 pk en 700 Nm! Daarmee zit je in slechts 5,3 seconden aan 100 km/u en ben je in staat om 266 km/u te behalen waarmee de Range Rover SV Coupé zich tot snelste Range Rover kroont.

Snel je interesse kenbaar maken lijkt aanwezen, wie geen favoriete Land Rover / Range Rover verdeler heeft kan terecht op www.landrover.com.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...