Officieel: Kia Ceed Sportswagon (2018)

Officieel: Kia Ceed Sportswagon (2018)Kort na de onthulling van de reguliere Ceed haalt Kia alreeds het doek van de praktische Ceed Sportswagon.

Op het Autosalon van Genève staat de nieuwe Kia Ceed Sportswagon broederlijk naast de Ceed hatchback, toch moet je nog enkele maanden geduld hebben alvorens de meest praktische Ceed variant bij de verdeler zal opduiken. Dat de Ceed Sportswagon trouw blijft aan het design van de nieuwe Ceed vijfdeurs mag niet als een verrassing komen, ook inzake interieurindeling, rijhulpsystemen en veiligheidsfeatures volgen de Europese Koreanen deze logica.

De nieuwe Kia Ceed Sportswagon groeit in ongeveer elke richting en kan daardoor een royaal laadvolume van 600 liter aanbieden. Met de achterbank plat (40:20:40) verkrijg je een vlakke laadvloer met nog meer ruimte en handige hulpmiddelen zoals bagagerails, bagagenetten en bevestigingspunten. Optioneel kan je een automatische kofferklep verkrijgen, nieuw is de feature dat deze vanzelf opent wanneer je nadert met de sleutel.

Het motorenprogramma bestaat uit twee benzinemotoren en evenveel diesels. Inzake benzine heb je de keuze uit een 1.0-liter T-GDi turbobenzinemotor met 120 pk en een gloednieuwe 1.4 T-GDi met 140 pk. Dieselen kan met de nieuwe generatie 1.6-liter CRDi met 115 pk of 136 pk, beiden voorzien van 280 Nm. Kia koppelt elke krachtbron aan een handgeschakelde zesbak. De nieuwe 1.4 T-GDi en 1.6 CRDi motoren zijn optioneel leverbaar met een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

Prijzen van de nieuwe generatie Kia Ceed Sportswagon volgen tegen het najaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...