Officieel: Bentley Bentayga Hybrid (2018)

Officieel: Bentley Bentayga Hybrid (2018)Na de W12, Diesel en V8 krijgt de luxueuze Bentley Bentayga SUV ook een plug-in hybride aandrijflijn!

Vanaf de zomer kan je een verregaande vorm van luxe en comfort combineren met een milieuvriendelijk gedachtegoed – relatief gezien – in de vorm van een Bentley Bentayga Hybrid. Optisch zijn er bijna geen visuele verschillen tussen een Bentayga Hybrid en een W12, V8 Diesel of V8 versie op een dubbele tankdop en Hybrid badges na. Binnenin krijg je een ietwat aangepaste meterset en de beste materialen met nog steeds voldoende ruimte voor vijf inzittenden.

Desondanks Bentley de wagen presenteert op het Autosalon van Genève blijft het karig met technische details omtrent de aandrijflijn. Het gaat hier om een nieuwe 3.0-liter V6 met een krachtige elektromotor en efficiënte batterij, goed voor een zuiver elektrisch rijbereik van 50 kilometer en een CO2 uitstoot van slechts 90 g/km. In vergelijking met de 300 g/km van de Bentayga W12 is dat fiscaal gezien een uitstekende keuze!

Opladen van de batterijen via een reguliere stopcontact neemt 7 uur in beslag, dit kan tot 2,5 uur gereduceerd worden via een snellader. Dat kan nagenoeg iedere snellader zijn die krachtstroom afgeeft! Bentley voorziet – uiteraard – een op maat gemaakt Power Dock by Phillipe Starck laadsysteem met premium looks.

Een Belgische (vanaf)prijs voor de Bentley Bentayga Hybrid volgt spoedig.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...