Officieel: Volkswagen I.D. VIZZION Concept (2018)

Officieel: Volkswagen I.D. VIZZION Concept (2018)In Genève krijgen we opnieuw een voorbode van Volkswagen’s elektrische toekomst.

Tot voor kort bestond de futuristische I.D. familie van Volkswagen uit de I.D., de I.D. CROZZ en de I.D. BUZZ concepten en op het aankomende Autosalon van Genève mogen we daar de Vizzion bijrekenen. De Volkswagen I.D. VIZZION Concept profileert zich als zelfrijdende premiumberline, volgens sommigen zien we hier de zuiver elektrische opvolger van de legendarische Phaeton.

Met een strakke vormgeving en weinig tot geen bedieningselementen (alles gaat via handgebaren en stemcommando’s) had het designteam overduidelijk een grote vrijheid, hopelijk blijft er tegen 2020 nog iets van deze creativiteit over.

De techniek van de I.D. VIZZION Concept is dan weer zéér interessant aangezien de kans reëel is – in tegenstelling tot het design – dat deze volledig overgenomen wordt. Zo omvat dit geheel een 225 kW (300 pk) sterke elektromotor die de vier wielen aanstuurt in combinatie met een reusachtige 111 kWh lithium-ion batterij, goed voor een topsnelheid van 180 km/u en een actieradius van 650 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...