Volvo lanceert T3 driecilindermotor in nieuwe XC40

Officieel: Volvo XC40 crossover (2017)De allereerste 1.5-liter driecilinder van Volvo maakt zijn opwachting in de XC40 met 156 pk.

Na een roemrijk verleden met potente vijfcilinders bleef Volvo de laatste jaren trouw aan een gamma van uitsluitend 2.0-liter viercilinders, zelf voor de 400 pk sterke T8 Twin Engine versies! De Zweedse autoconstructeur lanceert vandaag een T3 driecilinder met 156 pk / 256 Nm met een manuele zesbak, op termijn volgt nog een versie met automatische versnellingsbak. De technische basis van deze T3 driecilinder zal ook gebruikt worden voor de nieuwe plug-in hybride die vermoedelijk volgend jaar z’n opwachting maakt.

Voorzien van de nieuwe T3 benzinemotor zakt de vanafprijs van de funky Volvo XC40 ook naar een meer toegankelijke 30.400 euro, toch een stevig verschil met de peperdure Launch Editions. De XC40 T3 doet 7,8 seconden over de 0-100 km/u sprint en is in staat om 210 km/u te halen, dit in combinatie met een CO2 uitstoot van 160 g/km.

Naast de driecilindermotor worden ook de bestaande D3 diesel met 150 pk en T4 benzinemotor met 190 pk toegevoegd aan het motoraanbod voor de XC40, naast de Momentum en R-Design uitvoering kan je vanaf heden ook kiezen voor het luxueuze Inscription.

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...