Officieel: Renault Zoe R110 (2018)

Officieel: Renault Zoe R110 (2018)Renault lanceert een nieuwe elektrische motor van 80 kW (110 pk) die ons Zoe mag inwijden.

Met de milieuvriendelijke Zoe heeft Renault de meest verkochte elektrische wagen in het gamma en dat willen de Fransen graag zo houden, vandaar de lancering van een nieuw R110 topmodel. Voorzien van 110 pk en 225 Nm moet de compacte Fransman zich aangenaam voortbewegen in de stad, desondanks de WLTP testen nog bezig zijn gaan ze er vanuit dat een rijbereik van 300 km in de praktijk haalbaar moet zijn.

De R110 werd op slechts twee jaar tijd intern ontwikkeld in Cléon en krijgt een aantal nieuwigheden in de motor zelf en de vermogenselektronica mee, die 12 kW extra vermogen opleveren ondanks ongewijzigde afmetingen en hetzelfde gewicht. Hij behoudt bovendien de uitstekende energie-efficiëntie van de R90, zijn voorganger. Renault heeft hiermee nu vijf verschillende versies van de elektromotor (44 kW, 57 kW, 60 kW, 68 kW en 80 kW) die ingebouwd worden in de Kangoo ZE, Master ZE en Zoé. Dezelfde aandrijflijn zit ook in de Smart Electric Drive.

Tezamen met de nieuwe topmotor voorziet Renault tevens een exclusieve Blueberry Paars metaalkleur, inclusief paarse accenten binnenin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...