Officieel: Mercedes-Maybach S-Klasse facelift (2018)

Officieel: Mercedes-Maybach S-Klasse facelift (2018)Ook de meest luxueuze versie van de Mercedes S-Klasse krijgt een opfriskuur mét opnieuw de mogelijkheid voor een duotone koetswerkkleur.

In navolging van de reguliere S-Klasse berline, S-Klasse Coupé, S-Klasse Cabriolet en AMG varianten voorziet Mercedes nu een facelift voor de S-Klasse Maybach. Nog steeds is die iets langer (+20 cm) waardoor er meer (binnen)ruimte is voor nog meer luxe, weelderigheid en comfort.

Naast drie nieuwe 20″ velgen, twee interieurcombinaties (Armagnac bruin/zwart en Savanna beige/zwart), extra afwerkingsmogelijkheden (contrasterende stiknaden in het koper, goud of zelfs platina) zijn we oprecht gelukkig met de introductie van duotone koetswerkkleuren. Een feature waarmee de vorige generatie Maybach 57 en 62 hun grandeur extra in de kijker wisten te zetten. Dat royale gevoel krijg je ook door de nieuwe grille die geïnspireerd werd door de Vision 6 Concept.

Motorisch blijft de Mercedes-Maybach S-Klasse trouw aan de 470 pk sterke 4.0-liter V8 in de S560 Maybach, optioneel is hier 4Matic vierwielaandrijving beschikbaar. De topversie blijft de S650 Maybach met zijn 6.0-liter V12, goed voor 630 pk en 1.000 Nm (!!) koppel.

Sinds de heropleving van het luxueuze Maybach submerk wist Mercedes-Benz maar liefst 25.000 stuks te verkopen, in 2017 goed voor 10% van de S-Klasse verkoop. Het mag niet verbazen dat de Maybach’s voornamelijk populair zijn in China, Rusland en de Verenigde Staten.

De vernieuwde Mercedes-Maybach S-Klasse staat op het Autosalon van Genève begin maart, een maand later start de verkoop. Belgische prijzen zullen vermoedelijk in de lijn liggen van zijn voorganger, namelijk tussen de 150.000 euro en 210.000 euro exclusief opties uiteraard.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...