Officieel: Ford Ka+ Active facelift (2018)

Officieel: Ford Ka+ / Ka+ Active facelift (2018)Tezamen met een kleine facelift voor de kleine Ka+ voorziet Ford een avontuurlijke Ka+ Active variant!

Naar aanleiding van het veelbetekenende Autosalon van Genève heeft Ford een facelift in petto voor de budgetvriendelijke Ka+. Voor het eerst is dieselen mogelijk met de introductie van een 1.5-liter TDCi viercilinder met 95 pk / 210 Nm en een handgeschakelde vijfbak naast de 1.2-liter driecilinder met 70 pk of 85 pk.

Daarnaast gunt de Blauwe Ovaal de Ka+ de nieuwste versie van het SYNC3 infotainmentsysteem met een 6,5″ display dat bovendien compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Eveneens nieuw is de verwarmbare vooruit en automatische ruitenwissers met een regensensor, welgekomen comfortitems in het A-segment. Op visueel vlak onderscheidt de vernieuwde Ford Ka+ zich met hoekige koplampen met standaard mistlampen, een hoger gepositioneerde grille en chroom omlijsting rondom.

Naast een Essential en Ultimate uitvoering van de Ka+ lanceert Ford per direct ook een funky (voorwielaangedreven) Ka+ Active die zich met 2,3 cm extra bodemvrijheid en stoere bumpers een echte crossover waant.

De vernieuwde Ford Ka+ heeft een vanafprijs van net iets meer dan 10.000 euro en probeert kooplustigen te overtuigen met zij rijcomfort, hoge zitpositie en interieurruimte. Na de onthulling in Genève begin maart staat hij snel bij de lokale Ford verdeelpunten.

Lees hier onze rijtest met de Ford Ka+ 1.2i!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...