Elon Musk zijn Tesla Roadster gaat de ruimte in met de SpaceX Falcon Heavy

Elon Musk zijn Tesla Roadster gaat de ruimte in met de SpaceX Falcon HeavyDe Tesla Roadster van CEO Musk gaat mee met de SpaceX Falcon Heavy richting Mars.

Naast Paypal, Tesla en The Boring Company vult Elon Musk zijn – extreem waardevolle – tijd met het plannen van ruimtetransport met SpaceX, een commerciële ruimtevaartorganisatie. Omdat het transporteren van astronauten/mensen nog iets te risicovol is focussen ze zich momenteel op vrachtvervoer richting het heelal. De gloednieuwe Falcon Heavy kan meer dan 64 ton materiaal verschepen en overklast daarmee de Falcon 9, zijn voorganger.

SpaceX staat vanavond voor (een eerste fase in) een veelbelovend – en uitdagende – fase in haar jonge geschiedenis. Niet enkel willen ze een extreem krachtige raket de ruimte inschieten, ze gaan er ook vanuit dat de drie delen achteraf terugkeren – in bruikbare staat – richting de aardbol. Op termijn moeten ze met de Falcon Heavy (en afgeleiden) richting Mars kunnen gaan.

Als PR stunt gaat de persoonlijke Tesla Roadster (eerste generatie) van Musk mee op deze verre roadtrip. Hijzelf ziet het eerder als hoogtechnologische gift aan aliens. Iets dat ook kan gezegd worden van de nieuwe Tesla Roadster!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...