Spyshots: BMW 2-Reeks Gran Coupe (2018)

Spyshots: BMW 2-Reeks Gran Coupe (2018)Na de 6-Reeks Gran Coupé en 4-Reeks Gran Coupé werkt BMW nu aan een compacte 2-Reeks Gran Coupé!

Naast een rationeel gamma van praktische gezinswagens heb je onder de 2-Reeks noemer ook nog een leuke coupé en cabrio bij BMW, binnen afzienbare tijd mogen we daar ook een vierdeurs coupé verwachten. In het Hoge Noorden is er namelijk een (productierijp?) prototype gespot van een compacte 2-Reeks Gran Coupé waarmee de premium constructeur uit München zijn gamma nog wat groter wil maken.

In China hadden ze reeds een 1-Reeks berline (mét voorwielaandrijving) waardoor het technisch eerder logisch lijkt dat BMW eenzelfde aandrijflijn voorzien voor de aankomende 2-Reeks Gran Coupé. Al strookt dat misschien ietwat met de sportieve gedachte van een Gran Coupé. Achterwielaandrijving zou ook een mooi verkoopsargument zijn gezien de concurrentie (Mercedes CLA en Audi A3 Berline) volledig vertrouwt op voorwielaandrijving.

Nog heel wat vraagtekens dus omtrent de BMW 2-Reeks Gran Coupé, wel weten we intussen dat we er een knappe compacte Duitser bij krijgen! Een onthulling op het Autosalon van Genève in maart behoort tot de mogelijkheden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...