Spyshots: Volvo V60 Break (2018)

Spyshots: Volvo V60 Break (2018)De nieuwe generatie Volvo V60 Break is bijna klaar!

Na de succesvolle lancering van de Volvo 90-reeks (Berline, Break, SUV en Cross Country) zag de XC60 het levenslicht, nu werken de Zweedse ingenieurs hard door aan de ontwikkeling van een nieuwe V60 (codenaam V432). Deze praktische break heeft op het eerste zicht heel wat weg hebben van de V90 Break, een soortgelijke strategie volgde Volvo met de XC60 en XC90.

In vergelijking met de huidige generatie V60 zal de nieuweling zowel groter, breder als functioneler zijn, binnenin moet het geheel ook een stuk moderner zijn. Hetzelfde positieve nieuws omtrent handige rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen.

Volvo had reeds aangekondigd dat ze geen nieuwe diesels meer zou ontwikkelen maar de bestaande 2.0-liter turbodiesels (D2, D3, D4 en D5) kunnen we nog even mee. De moderne benzine’s (T3, T4, T5 en T6) zullen ongetwijfeld ook hun opwachting maken net zoals een T8 Twin Engine plug-in hybride uitvoering.

Als we het goed hebben staat de nieuwe Volvo V60 op het Autosalon van Genève in maart waardoor de Belgische marktintroductie iets zal zijn voor het najaar.

Lees hier onze rijtest met de Volvo V60 Cross Country D4 AWD!
Lees hier onze rijtest met de Volvo V90 D5 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...