Werkt Alfa Romeo aan grote (hybride) variant van de Stelvio SUV?

Kort Getest: Alfa Romeo Stelvio (2017)Nu het volledige gamma van de Alfa Romeo Stelvio beschikbaar is bij de verdelers zouden de ingenieurs werken aan een grotere variant mét hybride aandrijflijn.

De heropleving van de iconische Italiaanse autobouwer uit Turijn werd (voorzichtig) ingezet met de 4C en 4C Spider, al moet het vooral komen van de Giulia berline en Stelvio SUV. Zeker met die laatste mag het niet meer mislopen gezien de immense interesse voor praktische, hoge gezinswagens. Vandaar dan ook niet geheel onlogisch dat Alfa Romeo een Stelvio XL op de planning heeft staan.

Als we de geruchten mogen geloven moet de grote Stelvio met zeven zitplaatsen klaar zijn tegen 2020. Opmerkelijk genoeg zal deze – in primeur – voorzien zijn van hybridetechniek dankzij het doordacht gebruik van een krachtige 48V accu en een 2.0-liter viercilinder. Daardoor verwachten we een gezonde 350 pk à 400 pk wat bovendien een mooie brug vormt tussen het huidige gamma met de 280 pk sterke benzinemotor en de 510 pk sterke Quadrifoglio topversie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...