Overzicht: De populairste SUV’s

Overzicht: De populairste SUV'sDe SUV combineert de eigenschappen van een terreinwagen met de luxe van een ruime personenauto. Dit maakt van de SUV een bijzonder populaire gezinswagen anno 2018!

In eerste instantie was de terreinwagen bedoeld om op onverharde, en vaak moeilijk begaanbare, wegen te rijden. De Land Rovers en Jeeps uit deze tijd waren er daarom vooral uit noodzaak. Tegenwoordig spreken we niet meer van een terreinwagen, maar de over een Sports Utility Vehicle (ofwel SUV). De SUV combineert de eigenschappen van een terreinwagen met de luxe van een ruime personenauto. Dit maakt de SUV bijvoorbeeld een populaire gezinswagen. Ook komen er steeds meer hybride en elektrische varianten op de markt, waardoor ook de tegenstanders van de SUV steeds meer bijdraaien. Daarom zetten we met 2dehands.be voor jullie de meest populaire SUV’s voor je op een rijtje:

BMW X5 xDrive40e
Altijd al een BMW willen kopen? Dan is deze BMW X5 een heel goede keuze. Deze BMW X5 xDrive40e hybride beschikt over een 2.0-liter benzinemotor en een elektrische hulpmotor met een totaal vermogen van 309 pk. Hij is op de markt gekomen in 2015 en is de eerste plug in hybride die BMW op de markt bracht. Hij rijdt naar de 100 km/u in 6,8 seconden, met een begrensde maximumsnelheid van 210 km/u.

Renault Kadjar
Deze heel compacte SUV uit 2015 heeft Renault ontwikkeld in samenwerking met Nissan. Vandaar dat de Renault Kadjar veel lijkt op de Nissan Qashqai en hebben zij hetzelfde platform, motoren en enkele carrosseriedelen. Er is een keuze uit zowel een benzine- als een dieselmotor met een vermogen van 130 pk. De Kadjar is verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen, met elk hun eigen specificaties en prijzen. Toch liever niet te diep in de buidel tasten? Dan kun je altijd nog op zoek naar een geschikte Renault stockwagen.

Jeep Compass
Hoewel Jeep oorspronkelijk bekend stond om zijn terreinwagens, is de Compass een hele fraaie en luxe SUV geworden en daarmee ook een prima personenauto. Er zijn voor de Compass enkele motoren beschikbaar zoals een 1.4-liter viercilinder motor met 140 of 170 pk’s en een 1.6-liter viercilinder dieselmotor met 120 pk. Ook zijn nog 2.0 motoren van 140 en 170 pk’s te koop. Deze Jeep Compass is voor het eerst in 2007 op de markt gekomen en zit intussen aan zijn derde generatie.

Lexus RX
De Lexus RX is al een oudje. Op de markt gekomen in 1998 en intussen toe aan de derde generatie die in 2016 officieel het daglicht zag. De RX is een zeer ruime auto en bezit een 3,5-liter V6 benzinemotor. Tezamen met een elektrische motor heeft de Lexus RX een totaal vermogen van 312 pk. Lexus staat bekend om zijn luxe-auto’s en dat is ook voor de RX van toepassing. De topsnelheid is 200 km/u en hij rijdt in 7,7 seconden naar de 100 km/u.

Peugeot 3008
De Peugeot 3008 staat bekend als een midi-SUV en staat wat minder hoog op de wielen. De 3008 is uitgebracht in 2008 en de tweede generatie in 2017. Peugeot biedt een ruime keuze aan motoren aan. Zo is er een 1.2 en 1.6 liter benzinemotor met respectievelijk 130 en 165 pk. De 1.6 HDi motor heeft 100 of 116 pk. En dan is er nog een 2.0-liter motor met keuze uit een vermogen van 136, 150 en 180 pk.

Toyota RAV4 Hybrid
Toyota bracht de eerst RAV4 reeds in 1994 uit. In 2013 kwam de derde generatie uit en is dankzij de verregaande expertise van Toyota op dit vlak is er dan ook een hybride voorhanden. Hier zit er een 2.5-liter benzinemotor onder de kap én een elektromotor met een totaal vermogen van 197 pk. Hij haalt een topsnelheid van 180 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...