Officieel: MINI / MINI Cabrio facelift (2019)

Officieel: MINI / MINI Cabrio facelift (2019)Met een nieuw logo, unieke achterlichten en verregaande personalisatie is deze facelift ook eerder mini(maal) te noemen, toch profiteert de hippe Mini 3-deurs, 5-deurs en MINI Cabrio van deze opfrisbeurt.

Marketingtechnisch moet je na verloop van tijd sowieso vernieuwen, zelfs als je product daar eigenlijk niet om vraagt. MINI zag het ongetwijfeld ook zo en komt met een vrij bijzondere facelift naar buiten, zo krijgen de MINI 3-deurs, 5-deurs en Cabrio varianten vanaf heden het nieuwe logo mee én nieuwe achterlichten die overduidelijk verwijzen naar de Britse Union Jack.

Daarnaast gaan de hippe (compacte) Britten nog een stap verder qua personalsiatie. Naast héél veel keuze qua velgen, koetswerkkleuren, accenten, uitvoeringen en special editions kan je vanaf heden zelfs je dashboard volledig naar eigen goeddunken uitvoeren. Hetzelfde voor je Welcome Home ledverlichting/projectie. Aan de binnenzijde noteren we eveneens extra bekledingsmogelijkheden en wat nieuwe technologie waaronder ondermeer een draadloze laadfunctie voor smartphones. Het multifunctioneel stuurwiel (mét functietoetsen) is vanaf heden standaard.

Onder de motorkap verdwijnt de 1.2-liter voor de MINI One en One First, hier krijgen we de 1.5-liter driecilinder waarbij het koppel stijgt van 160 Nm tot 190 Nm terwijl het verbruik en CO2 daalt. Zonder dat het rijplezier aan kwaliteit moet inboeten aldus de Britten die al enkele jaren succesvol opereren onder de BMW vlag. Nieuw is ook dat de krachtigste diesels voorzien zijn van de 8-traps automaat, anderen moeten het stellen met slechts zeven verzetten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...