Officieel: Ford Edge facelift (2019)

Officieel: Ford Edge SUV facelift (2019)Ford voorziet de blitse Edge SUV reeds van een facelift, daarbij krijgt Europa eindelijk de snellere Edge ST met 340 pk!

De Edge, Ford’s stoere SUV krijgt een beperkte facelift om hem competitief te houden in een zéér populair segment. Vooraan oogt de (volledig vernieuwde) grille nu een pak breder en genieten de koplampen van Full LED technologie, achteraan krijgen we tevens nieuwe lichtblokken en een andere bumper.

In de intiele communicatie naar aanleiding van het Autosalon van Detroit (NAIAS) praat Ford over een krachtigere (+5 pk) versie van de 2.0-liter EcoBoost met de 8-traps (ipv 5-traps) automaat al was de Edge in België enkel te verkrijgen met de 2.0-liter TDCi viercilinder turbodiesel. Of die eveneens zuiniger én krachtiger voor de dag komt is nog niet geweten…

Wel krijgt Europa (en hopelijk ook in België) nu eindelijk de Edge ST, een snelle topversie die zowel qua looks als op vlak van motoren sterker voor de dag komt. Zo levert de 2.7-liter V6 maar liefst 340 pk / 515 pk in combinatie met de 8-traps automaat en slimme vierwielaandrijving.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...