Officieel: BMW 2-Reeks Active Tourer / Gran Tourer facelift (2018)

Officieel: BMW 2-Reeks Active Tourer / Gran Tourer facelift (2018)BMW zegent de praktische 2-Reeks Active Tourer en technisch gerelateerde 2-Reeks Gran Tourer met een opfrisbeurt na vier jaar dienst.

Desondanks het niet de meest spannende modellen zijn (voorwielaandrijving!) van het premium gamma uit München konden de rationele 2-Reeks’en de voorbije vier jaar maar liefst 390.000 klanten overtuigen met hun praktische inborst. Voornamelijk nieuwe klanten weten de combinatie van het premium merkimago en de functionele insteek te appreciëren, bestaande BMW rijders zijn dan weer blij dat ze een handig alternatief krijgen wanneer de gezinssituatie daarom zou vragen.

Volgens het gekende LCI (Life Cycle Impuls, facelift in de volksmond) recept krijgen de 2-Reeks Active Tourer en 2-Reeks Gran (steevast zonder d) Tourer een nieuwe voorzijde met andere bumpers, LED verlichting en een strakke(re) grille (“nieren”). Achteraan krijgen de viercilinder nu allemaal een uitlaat links en rechts, wie wil kan het geheel wat aandikken met een M Sport uitvoering. In de kleurboek verwelkomen we Jucaro Beige en Sunset Orange terwijl het aanbod qua velgen groeit met zes eenheden (17″ tot 19″)!

Binnenin ook geen wereldschokkende dingen, wel wat mooiere materialen, opgefrist instrumentenpaneel en andere bekledingen/uitvoeringen. Optioneel kan je het grote(re) infotainmentsystemen uit andere Bimmers krijgen net zoals nieuwigheden op vlak van connectiviteit, multimedia, rijhulpmiddelen en hippe gadgets.

Het bestaande motorgamma van beide 2-Reeks’en blijft behouden al zijn ze uitgebreid aangepast voor een lager verbruik. De vernieuwde 2-Reeks Active Tourer doet het met vermogens tussen de 109 pk en 231 pk terwijl de zevenzits 2-Reeks Gran Tourer het met maximaal 192 pk moet doen. Nieuw is wel de beschikbaarheid van de zeventraps Steptronic automaat naast de achttraps versie en de handbak.

De milieu/fiscaal vriendelijke 225xe iPerformance Active Tourer plug-in hybride heeft 224 pk en een elektrisch rijbereik van 41 à 45 km met een CO2 uitstoot van minimaal 52 g/km.

Binnen afzienbare tijd duiken de nieuwe 2-Reeks Active Tourer en 2-Reeks Gran Tourer op in het BMW netwerk, prijzen zullen mooi in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...