Officieel: Bentley Bentayga V8 (2018)

Officieel: Bentley Bentayga V8 (2018)Na de W12 en V8 Diesel voorziet Bentley de Bentayga SUV nu ook een 550 pk sterke V8 benzinemotor.

Met de Bentayga probeert Bentley – met succes – een nieuwe doelgroep aan te spreken die op zoek zijn naar vermogen, luxe, bruikbaarheid en sportiviteit. Bij de lancering was de 6.0-liter W12 de enige keuze, vorig jaar kwam daar een V8 Diesel – op basis van de SQ7 – bij. Terwijl we in blijde verwachting zijn van een plug-in hybride komt de Britse sportwagenbouwer met een krachtige benzinemotor op de proppen.

De 4.0-liter V8 levert een gezonde 550 pk / 770 Nm en dit aan de vier wielen in combinatie met de 8-traps ZF automaat. In optimale omstandigheden zit je hiermee in 4,4 seconden aan 100 km/u, net onder de 300 km/u zit je aan de topsnelheid. Inclusief een krachtige soundtrack!

Visuele verschillen zijn er niet op de uitlatenmonden na, de personalisatiecatalogus groeit nogmaals waardoor het toekomstige cliënteel nog mee keuze heeft inzake zijn Bentayga. Prijzen volgen spoedig.

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...