De Hyundai NEXO (FCEV) is bijna klaar

De Hyundai NEXO (FCEV) is bijna klaarMet de nakende lancering van de Hyundai NEXO op waterstof mag de iX35 Fuel Cell op pensioen.

Terwijl we de vandaag de dag heel veel positieve geluiden horen omtrent elektrische wagens en (plug-in) hybrides vergeten we nog vaak waterstof als milieuvriendelijke aandrijving. Een alternatieve brandstofvorm die zowel zuinig als ecologisch voor de dag komt. Technisch wel een grotere uitdaging, vandaar dat er buiten Hyundai en Toyota (met de Mirai) eigenlijk geen auto’s op waterstof te koop zijn. Laat staan tankstations waar je kan tanken!

Met de nakende intrede (Autosalon van Genève in maart?) van de NEXO stuurt Hyundai alvast de oude ix35 Fuel Cell op pensioen. De nieuwe NEXO is lichter, efficiënter en krachtiger én daarbovenop tevens compacter dan zijn voorganger, met dank aan het Advanced Driver Assistance System van Hyundai moet hij op termijn zelfs volledig autonoom kunnen rijden.

De Hyundai NEXO is in feite een elektrische auto maar in tegenstelling tot andere EV’s haalt hij zijn energie uit waterstof dankzij een brandstofcel. Daarvoor rekent hij op een watertank en de sterke chemische reactie tussen waterstof en zuurstof die elektrische energie opwekt. Elektromotoren drijven vervolgens de wielen aan en dat is de toekomst aldus de Koreanen.

Samen met de steeds grotere interesse uit Duitsland moet de doorbraak van waterstofwagens (eindelijk) nabij zijn…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...