Autosalon Brussel 2018: Land Rover / Range Rover Line-up

Officieel: Range Rover Sport SVR facelift (2017)Bij Land Rover vinden we traditiegetrouw knappe en functionele SUV’s terug, ook dit jaar is dat niet anders tijdens het Autosalon van Brussel.

In afwachting van een nieuwe generatie Defender presenteert de Britse constructeur de Discovery Sport en Discovery familie met de SVX Concept als spreekwoordelijke kers op de taart. Dit “studiemodel” moet zich op termijn gaan vertalen in een productievariant van de Discovery mét de 5.0-liter V8 in het vooronder, goed voor ongeveer 525 pk / 625 Nm. Het exclusieve Tectonic Grey koetswerkkleur zouden we ook graag terugzien op reguliere modellen, het liefst mét de contrasterende oranje accenten.

Het luxueuze(re) gamma van Range Rover is vanaf heden vierdelig met de intrede van de Velar, een hightech Brit met een extreem knappe vormgeving. Fiscaal interessanter is zijn dan weer de gloednieuwe plug-in P400e varianten van de vernieuwde Range Rover Sport en Range Rover. Goed voor 404 pk / 640 Nm, een CO2 uitstoot van 64 g/km en een zuiver elektrisch rijbereik van ongeveer 50 km. Aan het andere kant van het spectrum geniet de Range Rover Sport SVR dan weer van 575 pk en een (optionele) duotone motorkap.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...