Autosalon Brussel 2018: Porsche Line-up

Officieel: Porsche 911 (991) GT2 RS (2017)Met de 911 Carrera T en 718 Cayman GTS heeft Porsche twee Europese premières op het Autosalon naast de nieuwe Cayenne SUV en Panamera Sports Turismo. En de 911 GT2 RS!

De iconische sportwagenbouwer uit Zuffenhausen presenteert zowaar twee pure – back to basics – modellen op het 96ste Autosalon van Brussel. De 718 Cayman GTS focust op rijdynamiek dankzij de 365 pk / 420 Nm sterke 2.5-liter viercilinder. Steevast voorzien van zwarte details en interessante goodies zoals Sport Chrono Pakket, Porsche Torque Vectoring mét mechanisch sperdifferentieel, Porsche Active Suspension Management, …

Iets groter maar volgende dezelfde filosofie is de gloednieuwe Carrera T die lichter (- 20 kg) en krachtiger (+20 pk) is dan de technisch gerelateerde 911 (991.2) Carrera. Daarnaast voorzag Porsche een specifieke afstelling van de ophanging en manuele versnellingsbak (PDK is optioneel), wederom met het oog op een speels en dynamisch rijgevoel.

Functioneler is het gamma van de Cayenne en Panamera in Paleis 12. Die eerste is gloednieuw terwijl die tweede voor het eerst zijn praktische Sports Turismo variant showt op het Autosalon. Voorzien van potente 3.0-liter diesels en benzinemotoren met de 680 pk sterke Turbo S E-Hybrid als absoute topper.

Met de 911 RSR racewagen herinnert Porsche ons gelukkig aan het succesvolle sportieve palmares, de 911 GT2 RS maakt een groot deel van die kwaliteiten – als je er eentje kon kopen – gewoon beschikbaar voor Jan Modaal. Met een indrukwekkende recordtijd op de Nürburgring als meest sprekende titel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...