Autosalon Brussel 2018: Suzuki Line-up

Officieel: Suzuki Swift Sport (2017)Een fris gamma aan SUV’s en de speelse Swift Sport mogen we verwachten op de stand van Suzuki tijdens het Autosalon van Brussel.

Na drie avontuurlijke edities in een Far West inkleding laat Suzuki de cowboys (en cowgirls!) achterwege en focust in 2018 op haar Japanse roots met een “Tokyo by Night” inkleding. Naast de gekende animaties voorziet Suzuki bovendien een verdubbeling van de overnamepremie (tot maximum 5.000 euro) voor dieselwagens om zo het Belgische wagenpark sneller te vergroenen.

De nieuwe Swift Sport is voor de dynamische meerwaardezoeker ongetwijfeld dé reden om af te zakken naar Paleis 3. De derde generatie rekent op een 1.4-liter BoosterJet turbomotor met 140 pk en 230 Nm, zoals zijn voorgangers meermaals bewezen heb je geen honderden pk’s nodig om plezier te beleven achter het fijne/compacte stuur. De reguliere Swift is hier uiteraard ook aanwezig in diverse (kleurrijke) uitvoeringen.

SUV’s en crossovers blijven het goed doen in onze contreien waardoor Suzuki het zichzelf verplicht is om de funky Ignis, S-Cross en Vitara nogmaals in de kijker te zetten. Het 96ste Autosalon van Brussel is tevens de laatste kans om de huidige Suzuki Jimny te ontdekken, volgend jaar zou hier de nieuwe generatie – die 100% trouw blijft aan zijn twintigjarig succesverhaal – moeten staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...