Autosalon Brussel 2018: Ford Line-up

Officieel: Ford GT (2017)Met de nieuwe Tourneo (Courier en Connect) heeft Ford een Europese première op het Autosalon van Brussel, toch zal het voornamelijk de nieuwe Ford GT, Mustang facelift én Fiesta ST zijn die met de aandacht gaan lopen.

Ford blijft het Tourneo gamma – de personenwagenversies van de populaire Transit – uitbreiden. Na de vernieuwing van de Tourneo Courier deze zomer is de tijd nu rijp om – in primeur! – de Tourneo Courier (de instapversie) en Tourneo Connect (5- of 7-zitter) te presenteren aan het grote publiek. Deze zijn voorzien van een frisse neus, moderner interieur en zuinigere motoren.

De Ford EcoSport mag dan nog zijn hip reservewiel achterop verloren zijn, met de huidige (immense!) interesse voor SUV’s wil de Blauwe Ovaal geen risico’s nemen en voorziet een opfrisbeurt. Dit omvat een sterker (visueel) karakter, geavanceerde technologieën, grotere personalisatiemogelijkheden, meer opties/uitrusting én voor het eerst vierwielaandrijving. Dit in combinatie met de 125 pk sterke 1.5-liter EcoBlue dieselmotor.

Desondanks we nog moeten wachten tot de zomer van 2018 alvorens de veelbelovende Fiesta ST in de showrooms staat kunnen we deze 200 pk sterke hot hatch reeds ontdekken in Paleis 4. Vanaf heden voorzien van een 1.5-liter EcoBoost driecilinder maar we hebben het volste vertrouwen dat het speelse karakter van zijn voorganger behouden blijft, met dank aan het gerenommeerde testcentrum in Lommel.

Nog meer sportiviteit op de Ford stand tijdens het Autosalon met de vernieuwde Mustang die ondermeer extra vermogen, een 10-traps (!!) automaat, digitaal 12″ instrumentenbord en “Good Neighbour” modus voor uitlaat meekrijgt. Kwestie van je goede band met de buurman ook in de toekomst te kunnen behouden. Onze Belgische voorliefde voor de Mustang scheerde al hoge toppen maar het kan nog beter met de Ford GT, een rasechte sportwagen met een extreme vormgeving. De kans dat je nu nog een exemplaar op de kop zal kunnen tikken is relatief onbestaande, toch mag je hier even wegdromen over het prestatiepotentieel van de 3.5-liter V6 Ecoboost met 655 pk. ‘Murica!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...