Autosalon Brussel 2018: Volvo Line-up

Officieel: Volvo XC40 crossover (2017)Bij Volvo zetten ze met de nieuwe XC40 een “made in Belgium” topproduct in de kijker tijdens het Autosalon.

Na de lancering van de vierdelige 90-reeks en de nieuwe XC60 verkoos het populaire Zweedse automerk om voorrang te geven aan nog een SUV. Zo kregen we iets vroeger dan initieel voorzien de XC40, een crossover die mooi de lijn volgt van de XC60 en XC90 én in Gent gebouwd zal worden.

Na de iets duurdere – zéér royaal uitgeruste – Launch Edition’s krijgen we in Paleis 6 op het Autosalon de toegankelijke XC40 D3 en T3 voor het eerst te zien. De ijzersterke XC60 krijgt hier ook zijn 150 pk sterke D3 instapper aan dieselzijde mee, ongetwijfeld goed nieuws voor de vele zakelijke rijders in ons land.

Naast de vele SUV’s zet Volvo ook de berlines en breaks in de kijker op de Heizel, zo staan de S60 en V60 voor de allerlaatste keer in zijn huidige gedaante (lees: behoorlijk interessante deals te sluiten). Een opvolger hiervoor maakt zich intussen klaar in de coulissen. Hetzelfde voor de V40 en V40 Cross Country die eveneens bij Volvo Car Gent van de band rollen.

Na een verdienstelijke poging met de S80 kon Volvo eindelijk doorbreken in het premium segment met de S90 Berline, logische afgeleide versies zoals de V90 Break en avontuurlijke V90 Cross Country volgenden snel. Te verkrijgen als D4 of D5 (diesel), T5 of T6 (benzine) of 407 pk sterke T8 Plug-in Hybrid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...