Autosalon Brussel 2018: Hyundai Line-up

Officieel: Hyundai Kona crossover (2017)Hyundai zet tijdens het Autosalon van Brussel de hippe Kona, de sportieve i30 N, de strakke i30 Fastback en de milieuvriendelijke Ioniq familie in de kijker in Paleis 3.

Na het succesvolle avontuur met de ix35, Tucson en (Grand) Santa Fe is de tijd nu aangebroken voor de compacte Hyundai Kona om de immense interesse inzake SUV te verzilveren. Met een frisse vormgeving, verregaande personalisatiemogelijkheden, een modern/praktisch interieur, zuinige doch efficiënte benzinemotoren en hightech gadgets mag het in theorie niet mislopen met de Kona, later volgt er naast zuinige diesels ook nog zuiver elektrische variant.

De meer dynamische toer gaat Hyundai op met de i30 N, het allereerste sportieve model dat het levenslicht zag onder toezicht van de gerenoMmeerde  Albert Biermann. Voor minder dan 30.000 euro heb je het 250 pk sterke basismodel dat alles omvat qua perfecte daily driver, de meerwaardezoekers gaan direct voor de – slechts iets duurdere – i30 N Performance. Die geniet van 275 pk en enkele doelgerichte aanpassingen om het volledige potentieel van de 2.0-liter viercilinder T-GDi te benutten. Onze landgenoot Thierry Neuville, opnieuw vice-wereldkampioen WRC rally, heeft deze veelgeprezen Hyundai zelfs als dienstwagen uitgekozen!

Naast de i30 vijfdeurs, de praktische i30 Wagon en de snelle i30 N omvat de nieuwe i30 familie voor het eerst een knappe i30 Fastback, zeg maar de CLA van Hyundai. Een knap vierdeurs lijnenspel met coupé invloeden zonder te raken aan het gebruiksgemak met ondermeer een doordachte boordplank, vlotte automaat en de steevast interessante vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking!

Met de recente toevoeging van de plug-in hybride is de Hyundai IONIQ familie nu compleet naast de klassieke IONIQ Hybrid en zuiver elektrische IONIQ EV. Een milieuvriendelijke aandrijflijn en bijhorende laag verbruik/CO2, hoogwaardig / ruim interieur en gadgets op vlak van connectiviteit, veiligheid, navigatie en multimedia krijgen ze allemaal mee naast een comfortabel rijgedrag dankzij de zestraps DCT automaat met dubbele koppeling. En dan zwijgen we nog over de royale basisuitrusting, zéér scherpe vanafprijs én geruststellende garantie.

Voor extra animatie op de stand in Paleis 3 rekent Hyundai op ondermeer spectaculaire trampoline-artiesten, WRC spelconsoles (naast de WRC bolide van Neuville) en de creativiteit van illustrator Musketon.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...