Autosalon Brussel 2018: Kia line-up

Autosalon Brussel 2018: Kia line-upNaast milieuvriendelijke plug-in hybrides, (minder) grote SUV’s en de hippe Picanto grijpt Kia het aankomende Autosalon aan om de blitse Stinger GT te presenteren.

Terwijl we Kia voornamelijk kennen van hun doordachte wagens én onklopbare zeven jaar garantie hebben ze sinds kort ook een eyecatcher van formaat in het gamma. De Stinger is zowaar een achterwielaangedreven Gran Tourer die zijn sportieve inborst niet wegsteekt, niet geheel onlogisch als je weet dat Albert Biermann verantwoordelijk was voor de afstelling. Op termijn komt er ook een 2.2-liter CRDi dieselversie (200 pk) maar eerst draait het om de benzinemotoren, namelijk een toegankelijke 2.0-liter viercilinder met 255 pk en een 3.3-liter V6 met 370 pk als topmodel. De Stinger zal sowieso niet het meest verkochte model van Kia worden in 2018, toch scoren ze hiermee een significante portie brand awareness. De jouwe vanaf 45.700 euro tenzij je de V6 wilt, dan moet je minimaal 54.000 euro investeren.

Iets toegankelijker – en met een groter potentieel – is de nieuwe Stonic, een kleurrijke crossover die zijn genen deelt met de goed onthaalde Rio. Aan de andere kant van Kia’s SUV-spectrum is er de Sorento die in vernieuwde vorm te bezichtigen is in Paleis 4. De allerkleinste Koreaan is de Picanto en die pakt in Brussel uit met zijn X-Line topuitvoering.

Speciaal voor de vele zakelijke rijders presenteert Kia hier ook de plug-in varianten van de Niro crossover en Optima SW break. Die eerste geniet van een hoge zitpositie (gemakkelijke instap + goede zitpositie rondom) én 29 g/km CO2 terwijl de tweede bijzonder praktisch is (552 tot 1.686 liter bagageruimte) mét 33 g/km CO2.

Omdat Kia veel belang hecht aan de familiale waarden mag de rest van het gamma natuurlijk niet ontbreken vandaar dat ook de Rio, Venga , Soul EV, Carens, Cee’d en Sportage op de stand aanwezig zullen zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...