Wit, grijs en zwart blijven populairste autokleuren

Wit, grijs en zwart blijven populairste autokleurenOoit waren rode, groene en blauwe wagens populair in België maar vandaag de dag kopen we voornamelijk saaie(re) kleuren.

Terwijl automerken hun wagens maar al te graag in de spotlights zetten met een felrode, gele of zelfs groene koetswerkkleur blijft de Belg – en bij uitbreiding de gemiddelde Europeaan – toch eerder trouw aan de burgerlijke uitvoeringen. Grijs doet het al sinds de jaren ’90 goed – logisch gezien de basis metaalkleur – en sinds 2010 mogen we hier wit en zwart rekenen voor bijna 85% van de verkoop.

Wit, grijs en zwart blijven populairste autokleuren

Dat was ooit wel anders, zo haalde rood de top 3 in de jaren ’80, groen in ’90 en blauw in ’00. Toen zagen we we eveneens grondige verschillen bij de favoriete kleuren van berlines, coupé’s, cabrio’s, breaks en SUV’s, vandaag blijft de Belg in bijna elk segment trouw aan de wit, grijs en zwart-tinten. Enkel bij break’s is er met blauw enige vorm van  kleur te bespeuren!

Wit, grijs en zwart blijven populairste autokleurenWit, grijs en zwart blijven populairste autokleuren

Wijkopenautos.be heeft hiervoor een uitgebreid onderzoek gedaan onder 700.000 auto’s met het oog op de invloed van de koetswerkkleur op de verkoop van een (tweedehands) wagen. Concluderend kunnen we stellen dat gebruikte auto’s met een bescheiden kleur, zoals grijs, zwart of wit worden makkelijker verkocht dan auto’s met een rode, groene of blauwe kleur.
Ooit waren rode, groene en blauwe wagens populair in België maar die tijd is voorbij, de saaie(re) kleuren primeren.

Wit, grijs en zwart blijven populairste autokleuren

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...