Belgische prijs Dacia Duster (2017): vanaf €11.990

Belgische prijs Dacia Duster (2017): vanaf €11.990De nieuwe Dacia Duster rekent op nieuwe looks en een opgewaardeerd interieur terwijl het onklopbare prijskaartje onaangeroerd bleef.

De Dacia Duster, hét Roemeense succesverhaal, maakt zich klaar voor een tweede ronde. Van de eerste generatie (inclusief facelift) werden er meer dan een miljoen stuks verkocht, grotendeels te danken aan z’n scherpe prijs en capabele kwaliteiten. De nieuweling gaat verder op die eigenschappen maar voegt er een modern streepje Dacia design aan toe, zowel binnenin als aan de buitenzijde.

Zoals het anno 2017 niet meer kan ontbreken werd de personalisatiecatalogus van de Dacia Duster aangedikt met meer keuze uit (nieuwe) koetswerkkleuren, 15″ tot 17″ velgen en unieke accenten. Veiliger werd de Roemeen dankzij de grotere zijspiegels, Sear Belt Reminder, dodehoekwaarschuwing, automatische lichten, snelheidsbegrenzer en vooral een stevigere structuur.

Het motorengamma van de nieuwe Duster omvat een 1.6-liter SCe (115 pk) en 1.2-liter TCe (125 pk) benzinemotor, dieselen kan met de 1.5-liter dCi (90 pk en 110 pk). De Duster is steevast voorzien van een manueel zesbak en voorwielaandrijving, de topversies kunnen rekenen op 4WD vierwielaandrijving. De 110 pk dCi versie kan wederom gecombineerd worden met de EDC automaat met dubbele koppeling.

Vanaf 11.990 euro kan je bij de Renault/Dacia verdeler van jou voorkeur een bestelbon laten opmaken voor een Duster SCe 115 in de Acces uitvoering. Daarnaast kan je ook kiezen uit een Essential, Comfort of Prestige versie die duurder uitvallen maar logischerwijs ook een royale(re) basisuitrusting meekrijgen. De Duster dCi 90 Essential is de instapper aan dieselzijde voor €15.000.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...