Federale Wegpolitie krijgt 121 nieuwe auto’s en motoren

Zweedse Politie kiest voor Volvo V90Nieuwe Volvo’s en Audi’s voor de Federale Wegpolitie!

Met stevige investeringen in de strijd tegen terrorisme werd de Federale Wegpolitie de laatste tijd ietwat vergeten op vlak van investeringen maar minister Jan Janbon (NV-A) zet dat nu recht met een grote bestelling van nieuwe voertuigen. Ter waarde van ongeveer zes miljoen euro komen er 37 Volvo’s – zoals hun Zweedse collega’s reeds voordeden – en 27 Audi’s bij, daarnaast zijn er ook 50 motoren (“Zwaantjes”) onderweg.

De Federale Wegpolitie telt ongeveer 900 werkkrachten die werkzaam zijn op 9 provinciale verkeersposten, tezamen waken ze over de veiligheid op de Belgische autosnelwegen. Daarvoor kunnen ze rekenen op BMW’s, Audi’s en Volvo’s, al dan niet in een anonieme uitvoering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...